Italok

Manapság az egészséges életmódot követők tábora egyre inkább nő itthon is. Ma már szinte a nap bármely szakában sportolhatunk különböző edzőtermekben, akár a Crossfit, akár a jóga a szenvedélyünk. Sorra nyílnak a vegán, vegetáriánus és a különböző „mentes” éttermek. Hatalmas a választékkal találjuk szembe magunkat a boltok polcain, ha teljes kiőrlésű pékárut, tésztát, bio zöldséget vagy boldog csirkék tojását keressük. Viszont az egészséges életmódnak nem csak a rendszeres sport vagy a változatos táplálkozás a feltétele, hanem az egyensúlyban tartott folyadékbevitel és leadás is.

Már az általános iskolában megtanultuk, hogy az emberi test tömegének fele víz. Ez egy felnőtt nőnél 50%-ot, míg egy felnőtt férfinál 60%-ot jelent. Érdekes tény, hogy ennek a víznek a legnagyobb része a sejtjeinken belül helyezkedik el. Ne felejtsük el, hogy ideális esetben 2-3 liter folyadékot kell magunkhoz venni naponta, aminek a legnagyobb részét ivással, kisebb részét pedig táplálkozással, például gyümölcsök vagy levesek elfogyasztásával tudjuk biztosítani!

Kínálatunkban mindenki találhat szája ízének megfelelő italt, legyen az gyümölcslé, szénsavas üdítő, ásványvíz, energiaital vagy akár kávé!
Keresd a Házhoz alkalmazásban!


1. Vizek

„A víz az egyetlen ital, mely igazán oltja a szomjat…” – Jean Anthelme Brillat-Savarin

A víz az egyik alapvető lételemünk; míg az ember élelem nélkül akár 4-6 hetet is kibír, addig folyadék nélkül csupán néhány napig marad életben. Ahogy a híres francia gasztronómus, a fentebb említett Jean Anthelme Brillat-Savarin is megírta, a szomjúság csillapítására a víz legmegfelelőbb ital, érdemes tehát a napi folyadékszükségletünk nagy részét ezzel fedezni. Bár energiát nem, ásványi anyagokat viszont jócskán tartalmaz: csapvízben és az ásványvizekben is megtalálható többek között a kálcium, a magnézium, és a fluor.

A Házhoz kínálatában hazánk legnépszerűbb és legkedveltebb ásványvizeit találhatod meg, például Zalaszentgrót kincsét, a 685 méter mélységből nyert Natur Aquát vagy a 2004-ben, Párizsban Aqua-Euscar-díjat nyerő Szentikirályi ásványvizet.

Keresd a Házhoz alkalmazásban!

2. Energiaitalok

Ugye te is ismered az érzést, amikor egy fárasztó nap közepén szükséged lenne egy nagy adag koffein löketre, de a kávé már nem esik jól? Szerencsére az élelmiszeriparnak erre is van megoldása: az energiaital.

Az energiaital nem más, mint egy, az üdítőitalok körébe sorolható termék, amely összetételének köszönhetően serkenti az ébrenlétet, a fizikai és szellemi teljesítőképességet. Tartalmazza a kávéból jól ismert koffeint, ami csökkenti az álmosságot, taurint, ami a test éberségéért felelős, valamint vitaminokban (B2, B3, B5, B6, B12) is gazdag.

A Házhoz kínálatában megtalálhatod a legnépszerűbb magyar energiaitalokat, mint a HELL vagy a BOMBA, de vásárolhatsz Red Bullt vagy a nagyobb méretben és többféle ízben kapható Monstert is.

Keresd a Házhoz alkalmazásban!

3. Jeges teák

Ha a 80-as vagy a 90-es években voltál gyerek, biztosan ismerősen csenghet az ikonikus mondat „Fujj, ez tea!” Bár Jockey Ewing, mint tudjuk, más italt részesített előnyben, mi mégis nagy rajongói vagyunk a jeges teának!

Kínálatunkban megtalálhatod a legnépszerűbb márkákat, keresd a XIXO-t, a San Benedettót vagy akár Liptont!

Keresd a Házhoz alkalmazásban!

4. Jegeskávék 

A legenda szerint egy Kalid nevű jemeni kecskepásztor fedezte fel a kávé élénkítő hatását. A valóságban azonban a kávé őshazája nem Jemen, hanem Etiópia, ahonnan csakhamar eljutott az arab országokba, majd a kultúra szerves részévé vált. Bár megítélése hosszú ideig ellentmondásos volt, ma már tudjuk, hogy a kávé mértékletes fogyasztása jó hatással van az emberi szervezetre és teljesítőképességre, így nem kell lemondanunk róla.

A Házhoz kínálatában megtalálhatod a tejes kávék új generációját, a HELL Energy Coffee-t vagy az O.D. Gourmet klasszikus jegeskávéját is!

Keresd a Házhoz alkalmazásban!

5. Szénsavas üdítőitalok

„Coca-cola! Teljesen kikészít!” Míg az 50-es években jószerivel elképzelhetetlen volt itthon megvásárolni a nyugati menőség netovábbját, a Coca-colát, addig ma már se szeri se száma a boltok polcain sorakozó különböző ízű, színű és kiszerelésű szénsavas üdítőknek.

A Házhoz kínálatában mindenki megtalálja a számára legtökéletesebb üdítőt, legyél akár coca-colás, akár pepsis!

Keresd a Házhoz alkalmazásban!

6. Gyümölcsitalok

Mindig jó választás egy gyümölcslé! A napi gyümölcsbevitelt folyadék formájában is tudjuk pótolni, hogy energiát, szénhidrátot, élelmi rostot, ásványi anyagokat és vitaminokat is juttassunk napi szinten is a szervezetünkbe.
A 100 %-os natúr gyümölcslevek őrzik meg leginkább a gyümölcsök ízét, zamatát, vitamintartalmát ellentétben az alacsonyabb gyümölcstartalmú lés cukrozott levekkel. 
Az úgynevezett féltermékek nem alkalmasak közvetlen fogyasztásra, hiszen sokszor sűrítmények, mint mondjuk a szörpök, amelyek hígítást igényelnek.
Nagy választékunkat keresd a Házhoz alkalmazásban!

7. Teák

Hogy mit köszönhetünk az angoloknak a reggelin és belvárosi legénybúcsúkon kívül? Természetesen a teát, hiszen ők szállították először Kínából Európába.

Bár a britek hagyományosan öt órakor teáznak, te a nap bármely szakában érezheted magad a Winsdor-ház tagjának, hiszen a Házhoz kínálatában szabadon válogathatsz kedvenc teáid közül, legyen az fekete, zöld, gyümölcs vagy akár herbatea!

Keresd a Házhoz alkalmazásban!