Várakozás a CsodáraAmikor újszülött érkezik a családba, akkor felülíródik minden addigi szokás, bejáratott napirend. Az anyukák és apukák, de a nagyszülők fókusza is a kis jövevényre összpontosul. Szinte minden gondolat, kommunikáció a gyermekünkről szól már akkor is, amikor még meg sem született. Izgalom, várakozás a csodára. Az egész család lelkes, mindenki a maga módján készül a pici fogadására. A legfontosabb ösztön innentől kezdve a szülőknek a kisbaba, gyermek védelmezése, támogatása lesz. Szeretnék a lehető legjobb törődést biztosítani neki. Mire elérkezik a szülés napja, addigra valószínűleg már a legtöbb családnál raktárszinten összegyűlt a különböző márkájú babaszappan, babafürdető, nedvestörlőkendő vagy pelus. Ki tudja, melyik jön be majd ennek a gyereknek! 😊 A szülés, születés után élesben következik a babatermékek és -kiegészítők próbája. De vajon van-e bejáratott recept arra, hogy mi a legtökéletesebb egy kisbabának? Mivel teszünk jót a közérzetének, fejlődésének, egészségének? Nincs olyan anyuka, apuka aki ne olvasna már a születés előtt könyveket, blogokat. Kutakodunk, gyűjtjük az információkat a lehető legjobb babaápolási cikkekről, termékekről, bababútorokról, babaruhákról és -kiegészítőkről, ezekkel várjuk gyermeküket haza. Ne feledkezzünk meg, a rengeteg baráti jó tanácsról, megtapasztalásról sem 😊. Hidd el ez a legjobb! Nekünk ez volt a tuti!, Jesszusom, azt meg ne vedd! De ahogy a gyermeknevelésben, úgy a babaápolószerek és -kiegészítők kiválasztásában is jobb, ha az ösztöneinkre, belső hangunkra hagyatkozunk. Minden picúr egyedi és megismételhetetlen, más-más bőrtípussal, szokásokkal, igényekkel. Mi azt ajánljuk, hogy ismerjétek meg pici babátokat, és az anyai, apai megérzéseitek alapján keresgéljetek, válasszátok ki a neki legmegfelelőbb termékeket, ápolószereket. Pár hazai és nemzetközi márkán keresztül mi most a legnépszerűbb szülői kedvenceket mutatjuk be.


Szappanok, fürdetők


Ugye, ti is egyetértetek azzal, hogy nincs finomabb a babák illatánál. Az esti pancsiszertartás élménye, illata, megismételhetetlen élmény, és egyútal közös családi program is. A fürdés után csodálatos beleszagolni pici babánk nyakába, beszippantani azt a megismételhetelen tiszta és ártatlan illatot. Vannak, akik felnőtt korukban sem tudnak elszakadni a babaszappanok, mosdatók illatától, finom felhőjétől, és mi ezt tökéletesen megértjük! Egyébként tudtátok, hogy a történelmi iratok szerint már az ókori Babilonban is használtak szappanszerű anyagokat tisztálkodásra. A ma ismert szappant pedig a gallok és germánok találták fel. Habár ők nem mosakodásra, hanem hajcsinosításra használták, azaz fodrászkellék volt a szappan. A hajukat sárgították, színezték vele. Mára a babaszappanok, fürdetők is fényév távolságra vannak az ókori szappanváltozatoktól. Szerencsére! Klinikailag tesztelik őket, bőrbarátok, és segítenek a kisbabák, csecsemők allergiás reakcióinak csökkentésében. Összetételüket bőrgyógyászok vizsgálják és hagyják jóvá, mindig szem előtt tartva a pici babák bőrét. Hogy az mindig pihe-puha, lágy legyen, mi pedig elolvadjunk gyermekünk illatától, bőrének érintésétől.

Baba


Vannak hazai márkák, amelyeket senkinek nem kell bemutatni. A Baba is ilyen. Gondoltátok volna, hogy már 100 éve jelen van az életünkben? Ott volt nagyszüleink fürdőszobáiban, vagy gyermekkorunkban a kád szélén. De 2020-ban is garantáltan felismeri minden fiatal anyuka az illatát. A brand sikertörténete a lanolinos babaszappannal indult el 1920-ban. Ez a klasszik, de idejét nem múló egyedi illat azóta rengeteg otthonban nap mint nap gondoskodik a családi higiéniáról. Azóta pedig hatalmas utat járt be a Baba. Ha ma betértek egy boltba, vagy a Házhoz applikáción keresztül vásároltok, megspórolva magatoknak rengeteg időt, akkor Baba samponok, tusfürdők, testápolók, és kifejezetten férfiaknak kifejlesztett Baba termékek közül is válogathattok már.


Pelenkakiütés?

Sajnos szinte minden anyuka ismeri a kipirosodott popsit, pelenkakiütést. A jó hír viszont, hogy az áruházak kínálatában rengeteg nedves törlőkendő, krém és kenőcs márka terméke is megtalálható. Így ki-ki kiválaszthatja gyermekének azt az termékcsaládot, terméket, amely a pici bőrének a leghatékonyabb.


Nedves törlőkendők, popsitörlők

Elképzelhetetlen lenne az élet a csodálatos nedves törlőkendők nélkül, ugye? Azonnal frissességet nyújt és pillanatok alatt fertőtlenít. A nedves törlőkendőkkel a pelenkacsere sokkal egyszerűbbé vált az évtizedek során. Nálunk most a baba törlőkendők vannak fókuszban, de például a nedves törlőkendők, nedves zsebkendők mindenki életének fontos részévé váltak. Kezdetben csak a csecsemőknél, babáknál használták az anyukák, mára viszont a felnőttek világából sem hiányoznak az intim törlőkendők, egészségügyi, testápolási és tisztítókendők, sminktisztító törlőkendők vagy a takarításban hatalmas segítséget nyújtó felülettisztító törlőkendők.

Pampers

A Pampers az egyik első számú babaápolási márka. A cég újszülött kortól korcsoportosan kielégíti kis felhasználói igényeit. A Pampers babák mindig mosolyognak, és nem csak a reklámokban. A cég tényleg a legnagyobb gondossággal, szakértelemmel fejleszti termékeit. Miért szerethetőek leginkább a Pampers nedves törlőkendői, popsitörlői? Nem szakadnak könnyen és nem ragadnak. Amiért pedig leginkább járnak a bónuszpontok, az a csomagolás. Visszazárható, így a benne lévő törlőkendők tuti nem száradnak ki! Szóval, el lehet felejteni a popsikiütést, bőrirritációt, ha Pamperst használunk (igen, ez itt a reklám helye 😊).


Huggies

A Huggies sem marad le a sorban, ha a babápolási termékek fejlesztéséről, a babák igényeinek maximális kielégítéséről van szó. Ez a márka is mindent megtesz azért, hogy kisbabáink kényelemben, tisztán érezhessék magukat egész nap. A Huggies nedves babatörlőkendők 99%-os víz tartalma és a plusz Aloe Vera és E vitamin adalék mind garancia arra, hogy a babák bőre sose száradjon ki. A szülői gondoskodás a Huggies-szal könnyedebbé válik!

Krémek és kenőcsök

Pelenkakiütés? Száraz, kivörösödött, akár sebes babapopsi? Ez már a múlt, ha tényleg használjuk a babakenőcsöket és babakrémeket kisbabánk ápolásában. Megvédhetjük, kivédhejük a picik bőrfelületének és nyálkahártyájának sérülését, ha figyelünk a higiéniára és rendszeresen használjuk ezeket a babaápolási termékeket. Mindig egyenletesen vigyük fel a babánk bőrfelületére a krémet, kenőcsöt, így biztosak lehetünk abban, hogy gyermekünk nem a popsikiütés miatt sír.

Sudocrem

Normál vagy érzékenybőrű a babád? A Sudocream mindenkire gondol, hiszen különböző hatáserősségű bőrnyugtató krémeket hoz forgalomba. A választásánál az is szempont lehet, hogy rengeteg kiszerelésben, méretben kaphatóak a Sudocream termékek. A legkisebbtől a legnagyobb tégelyekig. A Sudocream sok háztartásban a nagy kedvenc. A legtöbb anyuka, apuka szerint ez a krém egyéb bőrproblémák ápolásában, helyreállításában is kíváló segítség.

Neogranormon

Ti használtátok már a Neogranormont sebek és horzsolások gyógyítására? Mert akárcsak a Sudocream, a Neogranormon is több mint egy babakrém! Ez a vitaminokban gazdag gyógykenőcs különbőző hámsérülések, bőrirritációk kezelésére is szuper, és nem cask az öt év alattiaknál! A brand lassan száz éve a piacon, így a baba, de a felnőtt bőr tökéletes ismeretére is garancia a márka kora. Nálunk a Neogranormon bevált gyulladáscsökkentőnek is, gyorsan és hatékonyan nyugtatja a bőrt. Nyugtató és hidratáló hatásának titka a természetes eredetű E vitamin, shea vaj, na és a B5 provitamin. Sokszor a kissé bizonytalan szülők, hogy egy-egy terméket használhatnak-e már újszülött kortól. Mindenkit megnyugtatunk, a Neogranormon születéstől használható babapopsi krém.