Sokunk kedvencei közé sorolható a medvesajt. Egy finom szendvics mellé kakaóval tökéletes reggeli lehet gyerekek és felnőttek számára egyaránt. Ezt a sajtot majdnem minden boltban vagy bevásárlóhelyen meg lehet vásárolni, ahogyan a Házhoz applikációnkon keresztül is elérhető. 

Mitől kockasajt a kockasajt? 

Számos kockasajt megtalálható a Házhoz applikációnkon keresztül és bármilyen erőfeszítés nélkül kaphatja meg kedvencét. Na de hogy mitől kockasajt a kockasajt? Ezek gyakorlatilag ömlesztett sajtok vagy sajtkészítmények lehetnek. Viszont jobb óvatosnak lenni, hiszen előfordulhat, hogy más sajtokat is kockasajt csomagolásra dobják piacra és előfordulhat, hogy nem azt vásároljuk, amit igazából szeretnénk. Mindig olvassunk utána a terméknek mielőtt megrendeljük! 

Kedvencünk a mackósajt 

A macisajt hozzátartozott a gyerekkorunkhoz és manapság is rendkívül népszerű. Csomagolása könnyű, nem maszatolódik el az uzsonnás táskában és képes kibírni egy napot úgy, hogy velünk utazik egy táskában. 

Medvesajt története 

100 éves története van ennek a cikkenként előre csomagolt sajtnak. Léo Belnek (francia) köszönhető ez a nagyszerű termék, amelyet így nevezett „La vache qui rit” jelentése nevető tehén. Ez mostanra egy ikonikus figurává nőtte ki magát. 

1918-ban Léon haza tért a frontról és a korábban apja által működtetett vállalkozást ő folytatja és valami újjal szeretne előrukkolni. Ekkoriban elég sok kampány szólt arról, hogy az embereknek sűrűbben kellene tejtermékeket fogyasztani az egészségük és csontjaik érdekében. Léon-ban ekkor született meg az előre porciózott és csomagolt sajt ötlete. A sajtokat többféle kiszerelésben is gyártotta. 

Többféle legenda is kering a név születéséről. Az egyik szerint az első világháború alatt Bel látott egy hússzállítót, aminek az oldalán a „La Wachkyrie” felirat állt, s ez ihlette a későbbi márkát. 

Benjamin Rabier illusztrátor volt, aki 1924-ben megtervezte a mára már emblematikussá vált tehenet. Modernizációt követően Léon felesége javasolta, hogy tegyenek fülbevalót egy boldog tehén fülébe. 

Miért nem igényel hűtést a medvesajt? 

Az emmentáli és cheddar keverékéből előállított sajthoz olyan adalékot adtak, aminek köszönhetően az előállított sajt nem igényel hűtést. Fontosnak tartotta Léon, hogy a cikkeket tartalmazó doboz praktikus is legyen. 

Bel megvette a piros szalagos szabadalmat az egyéni fóliázáshoz, majd a cikkeket összefogó csomagoláshoz felhasznált egy kerek papírdobozt. Hát nem kreatív? Mind a kerek forma és a sajt cikkek visszautalnak az eredeti termékre, a sajtra. Ezt jelképezi a tehét is. 

Nos de hol a medvesajt a nevető tehénben? 

A gyors és látványos sikerén felbuzdulva számtalan versenytárs termék árasztotta el a piacot. Mind más és más alapanyagokból készítették, eltérő fűszerezéssel, ízesítéssel gazdagították és az ék alak után megjelentek egyéb más formák is, mint a szögletes, azaz kocka formájú sajtok is. 

Mi nálunk itt Magyarországon a legismertebb ilyen típusú termék a Medve sajt. Az viszont rejtély, hogy pontosan mikortól kezdte el gyártani Stauffer és Fiai Részvénytársaság. Ami biztos, hogy a II. Világháború kezdetekor az előre csomagolt sajt már jól bevált és kedvelt terméknek bizonyult. 

Miért medve? 

Mert a cég tulajdonosa – egy svájci származású – Srauffer Friggyes, afféle védjegy gyanánt a Bern kanton címerében található barna medvét nyomtatta a dobozokra. 

Minden háztartásban megtalálható legalább egy tejtermék, ez könnyedén lehet egy medve sajt is. A házhoz ajtójáig viszi Önnek a medvesajtot és bármelyik kedvenc másik sajtját is egyaránt. Medvesajt kiflivel? Nálunk mind megtalálható. Töltse le az applikációnkat és rendeljen házhoz!